Botox – Vad är det?

Botox är skapat för att mjuka upp din spända muskulatur och för att fylla ut och ge ett lyft till hud som tappat sin elasticitet. Botox används oftast till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna i ansiktet, men kan även användas för behandling av exempelvis svettkörtlar på olika områden av kroppen.Behandlingen botox i pannan används när du vill åtgärda hängiga ögonlock, osynliggöra arga rynkan eller vill få bort linjer i pannan.
Dina muskler i ansiktet hör ihop och när du använder ena sidan av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara att du spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som det skapas linjer i pannan eller rynkig panna. Med botox kan du motverkaEn botoxbehandling ger effekt på} hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet för att nämna några olika områden.Botox hos Akademikliniken Skin Center Göteborg - Vården.se
Botox är inte bara till för att bättra på sin skönhet, utan är även en behandling som åtgärdar problemdrabbade områden. Botox är en effektiv metod mot migrän och för att skapa lugn i överspända muskler. Med botox i pannan blir det att musklerna i pannan och din glabella slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket skapar migrän.

Botox priser

Vad kostar botox? Beroende på vad det är som du vill behandla och vilken typ av behandling som du vill göra med botox är det olika priser.
Exempelvis om du vill göra botox kråksparkar, botox ögon eller botox gummy smile för att nämna ett par av områdena som du kan behandla.
Svar på hur mycket det kommer att kosta ges när du har din konsultation med din behandlare som du träffar innan ditt ingrepp. Tillsammans kommer ni fram till vilket område du vill ha botox injicering, om du gjort botox förut eller om det är första gången för dig. Det är under vår konsultation som våra legitimerade behandlare ger sin perspektiv angående vilken behandling med botox som passar bäst för att ge dig ett naturligt resultat.

Botox procedur

Först av allt kommer du att få fylla i en hälsodeklaration innan din behandling med botox. Därefter har du en kort konsultation tillsammans med din behandlare för att ta dig igenom proceduren, pris och för att besvara om du har några frågor. Även om det är din första botoxbehandling göteborg eller om du har gjort botox förut, så ska du känna dig trygg med oss som klinik och ett av de stora skälen till konsultationen är för att våra behandlare ska ge dig all information om din behandling.
Behandlingen startas genom att rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Fortsättningsvis blir det att vi injicerar små mängder botox där det ritats ut markeringar. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på vilken del av ansiktet som ska behandlas är proceduren över på ett par minuter. Vissa områden är mer känsliga, men en botox injicering är vanligtvis relativt smärtfri.

Botox effekt

Efter att du har gjort din botox är det vanligt att du undrar ”när kommer effekten av botox?” Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur väl din kropp samarbetar med botox. För att se full effekt av din botox behandling kan det ta upp till två veckor innan du ser slutresultatet. Din botox behandling varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och varaktighet mer för varje behandling du gör. Med kontinuerlig behandling med botox stärker du ditt behandlade område och du kommer att få ett slutresultat som varar längre än vad exempelvis en enstaka behandling gör.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>